PROGRAM ÇIKTILARI
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği çerçevesindeki matematik, fen bilimleri, temel mühendislik, bilgisayarla hesaplama ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgiye sahip olur ve bu bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanır.
- Karmaşık Elektrik-Elektronik Mühendisliği problemlerini, temel bilim, matematik ve mühendislik bilgilerini kullanarak ve ele alınan problemle ilgili BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından* Elektrik-Elektronik Mühendisliğini ilgilendirenleri gözeterek tanımlar, formüle eder ve analiz eder.
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık mühendislik problemlerine yaratıcı çözümler tasarlar ve karmaşık sistemleri, süreçleri, cihazları veya ürünleri gerçekçi kısıtları ve koşulları gözeterek, mevcut ve gelecekteki gereksinimleri karşılayacak biçimde tasarlar.
- Karmaşık Elektrik-Elektronik Mühendisliği problemlerinin analizi ve çözümüne yönelik, tahmin ve modelleme de dahil olmak üzere, uygun teknikleri, kaynakları ve modern mühendislik ve bilişim araçlarını, sınırlamalarının da farkında olarak seçer ve kullanır.
- Karmaşık Elektrik-Elektronik Mühendisliği problemlerinin incelenmesi için literatür araştırması, deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama dahil, araştırma yöntemlerini kullanır.
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarının BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları* kapsamında, topluma, sağlık ve güvenliğe, ekonomiye, sürdürülebilirlik ve çevreye etkilerini bilir ve mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçlarını bilir.
- Mühendislik meslek ilkelerine* uygun davranır, etik sorumluluklarını bilir ve hiçbir konuda ayrımcılık yapmadan, tarafsız davranma ve çeşitliliği kapsayıcı olma noktasında bilgi sahibidir.
- Bireysel olarak ve disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda (yüz yüze, uzaktan veya karma) takım üyesi veya lideri olarak etkin biçimde çalışır.
- Hedef kitlenin çeşitli farklılıklarını (eğitim, dil, meslek gibi) dikkate alarak, teknik konularda sözlü, yazılı etkin iletişim kurar.
- Proje yönetimi ve ekonomik yapılabilirlik analizi gibi iş hayatındaki uygulamaları bilir ve girişimcilik ve yenilikçilik hakkında bilgi sahibidir.
- Bağımsız ve sürekli öğrenir, yeni ve gelişmekte olan teknolojilere uyum sağlar ve teknolojik değişimlerle ilgili sorgulayıcı düşünebilir.
*17 Hedef var:
- Yoksulluğa son
- Açlığa son
- Sağlıklı ve kaliteli yaşam
- Nitelikli eğitim
- Toplumsal cinsiyet eşitliği
- Temiz su ve sanitasyon
- Erişilebilir ve temiz enerji
- İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme
- Sanayi, yenilikçilik ve altyapı
- Eşitsizliklerin azaltılması
- Sürdürülebilir şehirler ve topluluklar
- Sorumlu üretim ve tüketim
- İklim eylemi
- Sudaki yaşam
- Karasal yaşam
- Barış, adalet ve güçlü kurumlar
- Amaçlar için ortaklıklar